Soluții complete pentru

Soluții complete pentru


MedSoft este aplicația ideală pentru managementul complet al activităților medicale.

MedSoft este aplicația ideală pentru managementul complet al activităților medicale.
Încearcă acum

MedSoft implementează e-Factura


Începând cu 1 ianuarie 2024 poți folosi e-Factura în MedSoft.

Factura se emite din MedSoft în mod normal. Utilizatorul poate transmite e-Factura în SPV manual sau MedSoft poate să o transmită automat conform setărilor realizate la activarea e-Factura. Agenții economici au la dispoziție cinci zile pentru a încărca/transmite facturile emise în SPV.

Pentru a monitoriza statusul e-Facturilor emise poți accesa „Registru de Facturi” din MedSoft unde poți vedea facturile emise, statusul lor și recipisa de depunere primita de la ANAF. Recipisa de depunere va face dovada corectei înregistrări din punct de vedere contabil a datelor.

Nu ai încă un cont pentru MedSoft?

Încearcă gratuit pentru primele 30 de zile


Creează cont

Ce este e-Factura?


E-Factura desemnează sistemul de facturare electronică pus la dispoziție de Ministerul Finanțelor, sistem care permite prelucrarea electronică a datelor, respectiv transmiterea facturilor emise, validarea, stocarea și descărcarea facturilor prin intermediul serverului ANAF prin serviciul SPV – Spațiu Privat Virtual.

Toți agenții economici sunt obligați sa emită e-Facturi, indiferent de forma de organizare: S.R.L., S.A., P.F.A., I.I., C.M.I.

Alte informații utile despre e-Factura


e-Factura nu este „factura în format electronic” pe care o trimiți pe e-mail în format PDF. Se mai pot trimite facturi pe email în format PDF, dar nu se pot înregistra în mod legal decât dacă sunt descărcate din SPV.

NU se transmit în SPV date pentru următoarele:

  • Facturi emise către persoane fizice
  • Facturi emise către persoanele juridice din afara României
  • Facturi Proforme
  • Bonuri fiscale, chitante (Încasări)

MedSoft Desktop nu implementează e-Factura. Vei putea folosi noul sistem e-Factura doar în interfața MedSoft Cloud.

O factură înregistrata în SPV nu mai poate fi anulată, retrasă sau ștearsă.Singura opțiune este de emitere a unei facturi de stornare pentru corectarea facturii greșite, urmată, eventual, de o a treia factura emisă corect. Toate cele trei facturi vor fi trimise în sistemul e-Factura.

De la 1 aprilie 2024 neînregistrarea în SPV și neutilizarea e-Factura se constituie contravenție și poate fi sancționată cu amendă, care poate ajunge la 10.000 de lei.

De la 1 iulie 2024, factura tradițională încetează să mai existe.

Responsabilitatea emiterii facturilor și înregistrarea lor în SPV nu va mai aparține contabilului, ci agentului economic.

Conform art. 4 alin. (6) din OUG nr. 120/2021 exemplarul original al facturii electronice se consideră fișierul de tip XML însoțit de sigiliul electronic al Ministerului Finanțelor.

Avantaje

Nu ești convins?


Alegerea aplicației este un pas important și te susținem să iei cea mai bună decizie.
Știm că ai multe întrebări. O parte le cunoaștem și avem răspunsurile pregătite.
Ne-am bucura să ne surprinzi cu alte întrebări

Datele clinicii mele sunt foarte importante. Cum pot fi sigur că MedSoft le gestionează în siguranță?
  • MedSoft folosește tehnologii software avansate care asigură performanță și securitate.
  • Serverele noastre sunt amplasate într-un Data Center de ultimă generație, sigur, solid și profesional, cu disponibilitate 24/7.
  • Echipa tehnică este alcătuită din profesioniști cu experiență în dezvoltarea și înteținerea sistemelor software complexe.
Am acces permanent la datele clinicii mele?

Da, sunt datele tale și așa vor rămâne.

MedSoft doar îți pune la dispoziție o aplicație care să te ajute să gestionezi datele în mod performant și să obții mai multe din ele.

Poți în orice moment să exporți datele tale într-un format universal (un fișier excel) pentru o copie de siguranță sau dacă vrei să schimbi aplicația.

De pe ce dispozitive pot accesa MedSoft?

MedSoft Cloud poate fi accesat de pe orice tip de dispozitiv: telefon, tabletă sau calculator și de pe orice sistem de operare: Windows, iOS, Android, Linux.

Facem toate eforturile ca aplicațiile noastre să fie rulate optim pe cele mai noi browsere.

Ce echipamente trebuie să achiziționez?

MedSoft este o soluție care funcționează în cloud, pe servere performante, pentru ca tu să folosești echipamentele pe care le ai deja.

Uită de servere, UPS, backup pe stick sau hard disk extern! Pornești în cel mai scurt timp, fără achiziții de echipamente și fără grija de a le întreține.

Cum se autentifică utilizatorii în aplicație?

În momentul adăugării unui utilizator în sistem, acestuia i se asociază o grupă de acces care definește tipurile de operații pe care le poate efectua. De exemplu, unii utilizatori nu pot vizualiza fișele de consultații sau nu pot modifica programări. În total MedSoft permite definirea a peste 300 de tipuri de grupe de acces.

Fiecare utilizator are un username și o parolă proprie. În momentul definirii unei parole verificăm și validăm nivelul de securitate pentru a preveni atacurile informatice.